Gellerup Forsamlingshus

Gellerup Forsamlingshus

Gellerup Forsamlingshus er for unge mellem 18 og 30 fra hele Aarhus. I forsamlingshuset præsenterer vi spændende workshops, livlige koncerter og kreative fællesspisningsarrangementer, mens vi venter på Gellerup Højskole. I Gellerup Forsamlingshus inspirerer og motiverer vi hinanden til at skabe mellemmenneskelig sammenhængskraft gennem sjove, kreative og lærerige arrangementer, for unge i bydelen og resten af Aarhus. I Gellerup Forsamlingshus tror vi på, at dannelse og bæredygtige fællesskaber opstår gennem medansvar og medforfatterskab. Vi diskuterer store emner som klima, etik og demokratisk handlekraft. Vi udfordrer det vi tror vi allerede ved, sammen. Vi danser og hører musik. Vi spiser sammen og lærer hinanden bedre at kende. Gellerup Forsamlingshus er et levende hus for alle unge mellem 18 og 30 der ønsker, at være med til at skabe indtryk der sætter aftryk – mens vi baner vejen for Gellerup Højskole.

Tidligere Arrangementer 

Lørdag den 7. marts 2020

Gellerup Forsamlingshus på Svalegangen 

Fredag den 10. september 2020

Lynhistorier // Remisen på Godsbanen

 

Fredag den  25 september 2020

Simona Abdallah & Mellemøstens tromme

 

Mandag den 8. marts 2021

Kvindernes internationale kampdag: Ligestilling i Musikbranchen?

Lørdag den 27. marts 2021

DANSEWORKSHOP – Afrocubanske Rytmer og Gudinder  

Fredag den 9. april 2021

Gellerup Forsamlingshus’ STORE BANKOAFTEN feat NEGASH ALI  

Torsdag den 20. maj 2021

Projekt: Vinderkultur – Kasper Helligsøe, Peter Bredsdorff-Larsen & Mahmoud Dirawi 

Torsdag den 30. september 2021

Dans og Durum feat. Ensemble Neanída

Torsdag den 28. oktober 2021

Bogfinkevej og Burritos

Torsdag den 4. november 2021

Torsdag med Grundtvig

Oplæg af Ingrid Ank

Torsdag den 11. november 2021

Politik, Poesi & Pizza

Poetry Slam: Lasse Nyholm Jensen

+

Demokratifitness: Sif Vincent Brunemark

Tirsdag den 23. november 2021

Dialogaften: Danskerne fides i mange modeller

I samarbejde med Grundtvigsk forum og Gellerup Kirke

Tirsdag den 25. november 2021

Højskolesang & Håndmadder

Digtoplæsning og højskolefortællinger ved Mads Mygind

+

Højskolesang med Martin Hornstrup

Højskolens placering
midt i en
bydelstransformation

Gellerup Højskole skal ligge ved Fredspladsen med Gellerup Kirke som nabo og på aksen mellem City Vest og Bazar Vest i hjertet af Gellerup og med udviklingen af den nye bydel på alle sider. Umiddelbart ved siden af højskolen får den planlagte letbane stoppested.

Ved at placere en højskole på denne midt i denne brogede virkelighed (godt 80 % af beboerne i blokkene har pt anden etnicitet end oprindeligt dansk), der lige nu er langt mere end broget på grund af regeringens ghettoudspil og en helhedsplan, der vil transformere området over en 20 års periode, har vi valgt en ny tilgang til højskoletanken. Inspireret af tankerne om kommune version 3.0 kan man tale om en højskole version 3.0.

Vi ser højskolen som en værdifuld spiller i områdeudviklingen, hvor der transformeres by. Gellerup rummer lige nu 82 forskellige nationalieter. Der er moské, bazar og et hav af kulturforeninger. Samtidig eksisterer der en levende dialogkultur mellem religioner og store etniske fællesskaber. Der er mange sociale udfordringer og med den planlagte ændring af befolkningssammensætningen og den store tilflytning til området af ”normal” danskere i ejerboliger af høj kvalitet, vil der blive endnu større udfordringer.

Det er en vision, at højskolen skal opstå midt i dette transformationsområde og vi forudser store muligheder for at spille en brobygger- og kulturskabende rolle. Vi er lige nu i gang med en række samtaler for at få mange forskellige medspillere på banen. Fra universitetet over klubberne i Gellerup til de lærde muslimer og samfundsdebattører til en masse enkeltmennesker, som har lyst til at tænke med på projektet.